nieuws

lager bedrijfsresultaat het oosten

Financieel

Woningcorporatie Het Oosten uit Amsterdam heeft zijn bedrijfsresultaat zien dalen van 3,18 miljoen euro in 2004 tot 2,08 miljoen euro in 2005.

De bedrijfskosten stegen van 6,44 miljoen euro naar 7,23 miljoen. Het aantal verhuurbare woningen daalde van 15.261 tot 15.026. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2005. In 2005 heeft Het Oosten 34,2 miljoen euro maatschappelijk geïnvesteerd. Dat zijn investeringen in sociale woningbouw en het bevorderen van de leefbaarheid. De financiering van deze investeringen gebeurt door de verkoop van huurwoningen. Met het oog op de langere termijn is Het Oosten in gesprek met ZVH en De Key om de mogelijkheden en kansen van een fusie te onderzoeken. Een fusie met het het Zaanse ZHV past volgens de directie in de strategie van het Oosten om de positie en slagvaardigheid in de regio te vergroten. Door een eventuele fusie met De Key vergroot de nieuwe organisatie haar positie en daarmee haar invloed in gebieden in Amsterdam waar Het Oosten op dit moment bezit heeft.

Reageer op dit artikel