nieuws

KFN boekt hoger resultaat

Financieel

Vastgoedonderneming KFN heeft het eerste halfjaar van 2004 met een totaalresultaat van 15,8 miljoen euro afgesloten.

Gedurende de overeenkomstige periode in 2003 was dat 14,2 miljoen euro. In procenten van het eigen vermogen realiseerde KFN een totaalresultaat van 2,1 procent tegen 1,9 procent over dezelfde periode vorig jaar. De vastgoedonderneming, die zich richt op het hogere segment van de Nederlandse kantorenmarkt, verwacht echter deze positieve tendens niet kunnen handhaven in het tweede halfjaar. De nog steeds matige kantoren-verhuurmarkt heeft geleid tot een hogere financiële leegstand van 10,9 procent (2003: 9,1 procent). Naar verwachting zal deze aan het einde van 2004 oplopen tot ongeveer 12,6 procent. De afwaardering van de vastgoedportefeuille nam vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 1,6 miljoen euro toe tot 13,6 miljoen euro. Ondanks het huidige negatieve klimaat op de kantorenmarkt kijkt KFN vol vertrouwen naar de toekomst. In mei van dit jaar verwierf KFN een nieuwbouwproject op een A-locatie; een kantoor van ongeveer 10.000 m2 als onderdeel van het project Oosterdokseiland in Amsterdam. Dit project zal naar verwachting medio 2007 worden opgeleverd. KFN heeft ongeveer 565.000 m2 kantoorruimte in portefeuille en nog eens 27.500 m2 in voorbereiding. Hiermee worden circa 500 huurders, verspreid over meer dan tachtig complexen in zestien steden bediend. Met een portefeuille van ongeveer 1,3 miljard euro behoort KFN tot de top 5-kantoorbeleggers van Nederland.     

Reageer op dit artikel