nieuws

Kempen: stevige bodem onder Europese vastgoedaandelen

Financieel

Onlangs heeft Kempen & Co een nieuwe editie (Zomer 2004) gepubliceerd van het European Property Sector Compass (Compass), haar halfjaarlijkse publicatie over de beursgenoteerde vastgoedsector in Europa.

De belangrijkste boodschap van het Compass is dat er een stevige bodem ligt onder de huidige koersen van de vastgoedaandelen in Europa. De analisten van Kempen verwachten dat steun zal komen van de immer lage rentestand; stabiliserende bezettingsgraden; toenemende fusie- en overnameactiviteiten; en de uitbreiding van fiscaalvriendelijke vastgoedbeleggingsvehikels. Wat het laatste betreft wordt verwezen naar het SIIC-regime in Frankrijk en de spoedige introductie daarvan in het Verenigd Koninkrijk (UK REIT) en Finland (Finn-REIT)). Ook in de eerste zes maanden van 2004 hebben Europese beursgenoteerde vastgoedaandelen een sterke performance laten zien. De GPR 250 Europa vastgoedaandelenindex behaalde een totaalrendement van +18 procent, terwijl de MSCI Europe index voor gewone aandelen niet verder kwam dan +5 procent.     

Reageer op dit artikel