nieuws

Kempen & Co in management buy-out

Financieel

De zakenbank Kempen & Co, die onder meer zeer actief is op het gebied van vastgoed, staat op het punt zich los te weken van eigenaar Dexia Bank.

Een consortium met Friesland Bank en de investeringsmaatschappij HAL werkt aan een financiering van een management buy-out. Ook de participatiemaatschappij NPM is bij de deal betrokken. Volgens Het Financieele Dagblad – zelf ook in handen van de investeringsmaatschappij HAL – krijgt het management van Kempen & Co een minderheidsbelang van 40 procent. Als beoogd bestuursvoorzitter zou Wiet Pot, tot vorig jaar werkzaam bij Goldman Sachs, in de running zijn. Pot is nu commissaris bij Kempen & Co. De huidige bestuursvoorzitter van Kempen & Co, Evert Greup, treedt terug en wordt adviseur bij de zakenbank. Dexia kocht in 2001 Kempen & Co voor ruim 1 miljard euro en de zakenbank werd samengevoegd met Labouchere tot Dexia Bank Nederland. De overname was nooit een succes – mede door de Legio Lease-affaire – en begin vorig jaar kreeg de zakenbank weer zijn oorspronkelijk naam terug.

Reageer op dit artikel