nieuws

kardan verhoogt belang financiële dienstverlening

Financieel

Kardan heeft haar belang in een deelneming voor financiële dienstverlening, Kardan Financial Services (KFS), verhoogd van 55,1 naar 89,5 procent.

Dat meldt de Israëlische investeringsmaatschappij gisteren. Kardan neemt daartoe het belang over van de Oostenrijkse Wiener Stadtische Versicherung AG Vienna Insurance Group (WS). De rest van het belang, 10,5 procent, in KFS is in handen van het management. In ruil verkoopt KFS een 60-procent-belang in haar dochterbedrijf TBIH, een financiële dienstverlener, aan WS. KFS houdt na de transactie zo’n 40 procent in TBIH. Per saldo investeert Kardan ongeveer 9 miljoen euro in KFS om de transactie rond te maken. De deal waardeert TBIH op ongeveer 267 miljoen euro.

Reageer op dit artikel