nieuws

Kardan plaatst aandelen in Warschau voor 21,65 dollar per aandeel

Financieel

Kardan heeft bekendgemaakt dat het met succes 20 procent van de aandelen in de dochteronderneming Global Trade Center (GTC Poland) heeft geplaatst op de Warschau Stock Exchange.

De opbrengst bedraagt ongeveer 86 miljoen dollar en de prijs per aandeel is vastgesteld op PLN 87 (wat neerkomt op 21,65 dollar per aandeel). Kardan verdient hier zelf ongeveer 6 miljoen dollar aan. De aandelen GTC Poland zullen vanaf 6 mei op de beurs van Warschau kunnen worden verhandeld. ING Securities SA en CDM Pekao verzorgen namens GTC de aandelenuitgifte. Kardan is een internationaal opererend bedrijf dat actief is in vastgoed, financiële diensten en infrastructuur. De waarde van het bedrijf werd eind 2003 geschat op 150 miljoen dollar. Kardan heeft al een beursnotering in Amsterdam en Tel Aviv. GTC Poland is een van de grootste landelijke vastgoedontwikkelaars. Kardan heeft indirect een belang van 49 procent in GTC International. Na de beursnotering in Warschau houdt Kardan nog 50 procent van de aandelen in GTC Poland.

Reageer op dit artikel