nieuws

Kardan maakt prijs aandelen beursnotering in Warschau bekend

Financieel

De reeds in Amsterdam en Tel Aviv genoteerde investerings- en vastgoedmaatschappij Kardan heeft de prijs van de aandelen bekend gemaakt voor een notering aan de beurs van Warschau.

Dat gebeurt via de Poolse zustermaatschappij Globe Trade Centre (GTC Poland). De prijs zal komen te liggen tussen de PLN 78 en 87 per aandeel, wat neerkomt op een bedrag van 19,5 tot 21,8 Amerikaanse dollar. De prijs is gebaseerd op een waarde van GTC Poland, na de beursnotering, van 394 tot 439 miljoen dollar. GTC wil ongeveer 20 procent van de aandelen naar de beurs brengen. ING Securities SA en CDM Pekao verzorgen namens GTC de aandelenuitgifte. Kardan bezit indirect een belang van 49 procent in GTC International. Deze zal na de beursgang ongeveer 50 procent van de aandelen in GTC Poland in bezit hebben. De beursgang in Warschau zal eind april plaatsvinden.Kardan heeft verder bekend gemaakt dat een van haar bedrijven TBIH Financial Services(TBIH) 25,24 procent van zijn belang in TBI Bulgaria AD heeft geplaatst bij een groep van Bulgaarse beleggers, onder wie de Economic and Investment Bank. De waarde van deze plaatsing komt neer op een bedrag van 20 miljoen dollar. Deze transactie betekent voor Kardan een winst van 9 miljoen dollar. Kardan heeft indirect een belang van 58 procent in TBIH.Kardan is een internationaal opererend bedrijf dat actief is in vastgoed, financiële diensten en infrastructuur. De waarde van het bedrijf werd eind 2003 geschat op 150 miljoen dollar. Eind december 2003 bedroeg het vermogen van het bedrijf 1,28 miljard dollar.

Reageer op dit artikel