nieuws

Kardan buigt verlies om in winst

Financieel

De Israëlische investeringsmaatschappij Kardan schrijft weer zwarte cijfers.

Het bedrijf verdiende goed aan de beursgang van zijn Poolse vastgoedonderneming en aan de onderhandse plaatsing van aandelen in zijn Bulgaarse dochteronderneming die actief is in de financiële dienstverlening. Het leverde vermogenswinsten op van 20,8 miljoen dollar. Dat heeft Kardan dinsdag bekendgemaakt. Over het eerste halfjaar kwam de nettowinst uit op 9 miljoen dollar bij een omzet van 164,3 miljoen dollar. De investeringsmaatschappij leed vorig jaar nog een nettoverlies van 11 miljoen dollar bij een omzet van 62,1 miljoen dollar. Het verlies werd toen vooral veroorzaakt door niet-operationele lasten en afwaarderingen van in totaal 8,7 miljoen dollar.Kardan is genoteerd aan de effectenbeurs in Amsterdam en aan de beurs in Tel Aviv. Het bedrijf is actief in de regio Centraal- en Oost-Europa. Over het hele jaar rekent de onderneming op een ‘sterke winst’ .    

Reageer op dit artikel