nieuws

invezt: tot 300 mln vastgoed verwerven voor mpc

Financieel

Invezt Real Estate, recent opgericht door Ben Zijlstra en Harmen Tijssen, heeft een overeenkomst gesloten met MPC Münchmeyer Petersen Capital AG te Hamburg, één van de grootste Europese aanbieders van besloten vastgoedfondsen.

De onderneming gaat op exclusieve basis vastgoed verwerven in Nederland voor de verdere expansie van de MPC onroerendgoedportefeuille voor haar Duitse en Oostenrijkse investeerders.Volgens Zijlstra handelt het om een ‘zeer omvangrijke acquisitie opdracht’ , die in de vele honderden miljoen euro’s kan gaan belopen. ‘We rekenen op 200 à 300 miljoen euro op jaarbasis.’ Het betreft zowel de aankoop van kantoren, winkels als bedrijfsruimten, waarbij de nadruk zal liggen op kantoren. Naast het verwerven van vastgoed zal Invezt Real Estate richting MPC tevens adviseren bij voorkomende vastgoedvraagstukken. Beheersactiviteiten van het te verwerven onroerend goed zullen door MPC Münchmeyer Petersen Real Estate Services te Amsterdam ter hand worden genomen. De samenwerking betekent een hereniging van de partijen. Zijlstra (45) was tot anderhalf jaar geleden directeur van Hanzevast Beleggingen en als zodanig ook verantwoordelijk voor de aankoop/verkoop van MPC in Nederland. Tijssen (39) was directeur Hanzevast Ontwikkeling en verantwoordelijk voor verhuurmanagement/ontwikkeling. In de tussenliggende tijd werkte Zijlstra als zelfstandig adviseur en was Tijssen directeur van Meeùs Bedrijfshuisvesting in Noordoost Nederland. MPC Münchmeyer Petersen Capital AG heeft, zoals bekend, onlangs zijn meerderheidsbelang in de Nederlandse tak van MPC Capital verkocht aan Hanzevast Holding in Groningen. Zoals bekend is CB Richard Ellis in de weer met de verkoop van onroerend goed ter waarde van een kleine 1 miljard uit een aantal op Duitse en Oostenrijkse beleggers gerichte Holland-fondsen van MPC Münchmeyer Petersen Capital.

Reageer op dit artikel