nieuws

Intervest Retail ziet bedrijfskosten stijgen

Financieel

Intervest Retail schrijft over de eerst helft van 2004 een operationele nettowinst van ruim 6,5 miljoen euro in de boeken bij.

In de vergelijkbare periode een jaar eerder bedroeg de operationele nettowinst ruim 6,4 miljoen euro. Het grootste winkelvastgoedfonds van België kocht in de eerste zes maanden geen nieuwe objecten aan en boekte in het eerste kwartaal een winst van ruim 168.000 euro op de verkoop van vier panden.De bedrijfskosten zijn toegenomen van ruim 1,3 miljoen euro tot ruim 1,8 miljoen euro door het boeken van waardeverminderingen op dubieuze vorderingen die uit voorzichtigheidsoverwegingen werden genomen. Het resultaat op de portefeuille voor het eerste halfjaar van 2004 bedraagt ruim 2,6 miljoen euro tegen 2 miljoen euro in de vergelijkbare periode een jaar eerder.Intervest Retail kondigt aan zijn portefeuille op termijn door rechtstreekse aankopen, fusies en overnames van ruim 223 miljoen euro uit te breiden tot een waarde van 500 miljoen euro.     

Reageer op dit artikel