nieuws

Interpolis en Rabobank Pensioenfonds nemen belang in Q-Park

Financieel

Interpolis BTL, de levensverzekeringdochter van Interpolis, en Rabobank Pensioenfonds zijn als nieuwe aandeelhouders toegetreden in de parkeeronderneming Q-Park.

De nieuwe aandeelhouders investeren ieder zo’n 20 miljoen euro in de onderneming. De toetreding van Interpolis BTL en Rabobank Pensioenfonds gaat gepaard met een emissie van nieuwe aandelen. De bestaande aandeelhouders Reaal Levensverzekeringen, Delta Lloyd en RUPA nemen deel in de emissie die in totaal, inclusief bijgeschreven rente ongeveer 50 miljoen euro omvat. Reaal neemt deel met 4 miljoen euro, Delta Lloyd en RUPA ieder met 2 miljoen euro.De Q-Park groep maakt een gestage groei door in de Europese markt. De strategie is gericht op verdere groei voor de komende jaren. Het bedrijf heeft parkeeraccommodaties in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Ierland. De komende jaren wil Q-Park verder groeien in de landen waar het gevestigd is. Het toetreden van nieuwe aandeelhouders past in het beleid om dit te realiseren. Q-Park is een top-vijf speler binnen de Europese parkeerbranche met parkeergarages in eigendom, beheer, exploitatie of een mixvorm daarvan. Q-Park heeft ruim 180.000 parkeerplaatsen in de verschillende Europese landen en 1600 medewerkers.     

Reageer op dit artikel