nieuws

interim-dividend vastgoedfonds robeco

Financieel

Robeco Hoog Dividend Onroerend Goed stelt over het boekjaar 2006 een tweede interim-dividend beschikbaar van 0,92 euro per aandeel.

Dit betekent een uitkering van ongeveer 3,1 procent van de slotkoers van het aandeel (29,24 euro) op 17 oktober 2006. Het aandeel Robeco Hoog Dividend Onroerend Goed wordt vanaf vandaag (20 oktober) ex-dividend genoteerd op Eurolist van Euronext Amsterdam N.V. Het dividend wordt betaalbaar gesteld op 27 oktober.Robeco Hoog Dividend Onroerend Goed is opgericht op 12 oktober 2004. Het fonds streeft ernaar om twee keer per jaar interim-dividend uit te keren. Het fonds selecteert wereldwijd de beste onroerend goed aandelen met een hoog dividendrendement. Het beheerd vermogen bedraagt op dit moment 50,1 miljoen euro. Over het boekjaar 2006 werd in april reeds 0,80 euro uitgekeerd. In 2005 werd in totaal een dividend uitgekeerd van 1,60 euro. Met dit dividend behoort het fonds volgens Robeco op jaarbasis tot de top van de aandelenfondsen in Nederland in termen van dividendrendement.

Reageer op dit artikel