nieuws

INREV lanceert Europese index voor niet-beursgenoteerd vastgoed

Financieel

INREV, de Europese organisatie voor niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, lanceert in april volgend jaar waarschijnlijk een Europese index voor niet-beursgenoteerd vastgoed.

De nieuwe index is volgens INREV-bestuurslid Philip Ross het beste bewijs dat de Europese markt van niet-beursgenoteerd vastgoed volwassen is. ‘We lanceren de index omdat vastgoedbeleggers willen investeren in allerlei Europese regio’s en omdat er nu ook voldoende kritische massa bestaat om de prestaties van niet-beursgenoteerde vastgoedondernemingen transparant te maken’, aldus Ross. Hij is voorzitter van het Performance and Benchmarking Committee van INREV. De INREV Indices zal in april 2005 starten op basis van de jaarcijfers van de betrokken vastgoedfondsen. Ross gaat ervan uit dat op niet al te lange termijn ook de stand van zaken gegeven kan worden gegeven op basis van de halfjaarcijfers, en uiteindelijk de kwartaalcijfers. Tot dusver waren er eigenlijk geen betrouwbare historische gegevens beschikbaar over de prestaties van niet-beursgenoteerd vastgoed in Europa. De INREV Indices zal de belangrijkste vastgoedmarkten van Europa afdekken, alsmede een aantal kleinere. Gestart wordt met Nederland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Op termijn zullen er ook speciale indices ontwikkeld worden voor de diverse soorten vastgoed zoals winkels, kantoren, woningen en bedrijfsruimten.     

Reageer op dit artikel