nieuws

ing verkoopt mogelijk belang in hypotheekbank

Financieel

Bankconcern ING verkoopt mogelijk zijn belang van 83,7 procent in Deutsche Hypothekenbank aan de Amerikaanse investeerder Christopher Flowers.

Volgens de zakenkrant Financial Times Deutschland onderhandelt ING momenteel met Flowers en kan de verkoop eind augustus al worden afgerond. Een woordvoerster van ING wilde niet reageren. Het Financieele Dagblad schrijft dat de Haagse zakenbank NIBC één van de gegadigden is. De beurswaarde van de Duitse bank bedraagt ongeveer 480 miljoen euro. Deutsche Hypothekenbank boekte vorig jaar een winst van 48,6 miljoen euro. Flowers zou tevens een belang van 27 procent in HSH Nordbank van de Duitse regionale bank WestLB willen kopen. De waarde van dit belang wordt geschat op meer dan 1,1 miljard euro. Flowers is voormalig partner van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.

Reageer op dit artikel