nieuws

ing real estate plaatst eerste cmbs-transactie

Financieel

ING Real Estate heeft zijn eerste zogenoemde collateralised mortgage-backedsecurities (CMBS-) transactie geplaatst via LEO (UK) CMBS No.

plc. Het totale bedrag, dat bij deze plaatsing is betrokken, bedraagt 182,75 miljoen Britse pond (267,2 miljoen euro). De transactie was gestructureerd en gemanaged door ING Wholesale Banking namens ING Real Estate Finance. De onderliggende hypothecaire lening van ING Real Estate Finance is gewaarborgd door het Europese hoofdkwartier van Goldman Sachs in London.De uitgave van de CMBS bestaat uit 100 miljoen pond (146,2 miljoen euro) aan Class A1 Notes rated AAA/Aaa en 35 miljoen pond (51,2 miljoen euro) aan Class A2 Notes rated AAA/Aa2. Deze ratings zijn respectievelijk van S&P en Moody’s. De Class A Notes zijn genoteerd aan de Irish Stock Exchange. Het resterende bedrag van 47,75 miljoen pond (69,8 miljoen euro) bestaat uit Class B Notes. De niet genoteerde Class B Notes – zonder rating – zijn ondergebracht bij de Londense branche van ING Real Estate Finance UK.Volgens ING Real Estate Finance was de belangstelling van de kant van beleggers voor de genoteerde Class A Notes groot. Hein Brand, CEO ING Real Estate Finance: ‘De Europese CMBS-markt zal de komende jaren substantieel verder groeien. Deze transactie is een bewijs dat ING Real Estate deze markt serieus neemt en erin een belangrijke rol wil gaan spelen.’

Reageer op dit artikel