nieuws

ING Real Estate introduceert twee nieuwe fondsen

Financieel

ING Real Estate Investment Management introduceert twee nieuwe vastgoedfondsen voor institutionele beleggers: het ING Property Fund Central Europe en het ING Retail Property Partnership Southern Europe.

Het betreft twee niet beursgenoteerde fondsen met een geraamde omvang van respectievelijk 600 miljoen en een miljard euro.Het ING Property Fund Central Europe richt zich op winkels en kantoorgebouwen in de nieuwe EU-lidstaten Tsjechië, Hongarije en Polen. De startportefeuille heeft een waarde van 315 miljoen euro en bestaat uit bestaande gebouwen en ontwikkelingen in de drie genoemde landen. Het fonds kent een looptijd van twaalf jaar en zal een geschatte omvang krijgen van circa 600 miljoen euro. Zestig procent van het fondsvermogen wordt gefinancierd. Het IRR-rendement (internal rate of return) bedraagt volgens de prognose 13,5 procent. De oprichtingsdatum van het fonds is 29 april 2004.Het ING Retail Property Partnership Southern Europe, opgericht op 7 mei, investeert uitsluitend in winkelvastgoed in Italië, Spanje en Portugal. De startportefeuille van 300 miljoen euro bestaat uit winkelpanden en ontwikkelingen. Tot de portefeuille behoort onder andere winkelcentrum Urbil (35.000 m2) in het Spaanse San Sebastian en de winkelontwikkeling Alessandria (20.600 m2) in Noord-Italië. De looptijd bedraagt zeven jaar en ING Real Estate Investment Management verwacht dat het fonds zal doorgroeien tot een miljard euro. Van het fondsvermogen wordt 65 procent gefinancierd. Het geraamde IRR-rendement ligt tussen 13 en 15 procent.

Reageer op dit artikel