nieuws

Imtech somber over herstel kantorenmarkt

Financieel

Topman R. van der

ruggen van Imtech denkt dat de kantorenmarkt in Nederland pas in 2007 uit het slop geraakt. Daarmee is hij pessimistischer dan de algemene stemming. ‘ Er zijn nog geen tekenen van herstel. Al die kantoren die nu leeg staan, moeten eerst nog maar eens worden gevuld’, aldus Van der Bruggen. Dat meldt Cobouw. Ook de markten infrastructuur en ict presteren in Nederland nog niet volgens verwachting. Imtech ziet zich daarom genoodzaakt ‘de kosten aan te passen op marktomstandigheden’. In de eerste zes maanden gaf Imtech al 3,5 miljoen euro uit aan saneringen. Daar komt het komende halfjaar nog eens 5 miljoen bij, schat Van der Bruggen. Grote aantallen ontslagen voorziet de topman echter niet. De Goudse onderneming zag in het eerste halfjaar de nettowinst met 2,6 procent stijgen tot 19,8 miljoen euro. De omzet groeide met 6,4 procent naar 779 miljoen euro. Het concern leunt qua omzet en resultaat meer en meer op het buitenland. In Duitsland is Imtech al de grootste en binnen twee jaar verwacht Van der Bruggen dat ook in Engeland en Spanje te zijn. ‘Om tot de top-3 in Engeland te behoren is een omzet van een half miljard euro nodig. We zitten daar nu op 100 miljoen, dus is er nog wel wat werk te verrichten.’     

Reageer op dit artikel