nieuws

immoeast verdrievoudigt nettowinst

Financieel

Immoeast, een van de grote Europese investeringsmaatschappijen, heeft haar nettowinst in het fiscale jaar 2005-2006 zien verdrievoudigen.

Het nettoresultaat steeg van 43,6 miljoen euro naar 145 miljoen. De vastgoedportefeuille van Immoeast in Oost-Europa groeide van 649 miljoen naar 1,9 miljard euro. De groei van de rentebaten zal door investeringen in dit jaar en de komende jaren verder toenemen, verwacht de vastgoedinvesteerder. Wel is de winst per aandeel gedaald van 0,96 euro per aandeel naar 0,76 euro. Dit kwam door de explosieve groei van het aantal aandelen van 59,3 miljoen naar 222,4 miljoen. De komende tijd heeft Immoeast voor 5,8 miljard euro acquisities in haar pijplijn, zo kondigde CEO Petrikovics aan in het Wirtschaftsblatt.

Reageer op dit artikel