nieuws

Hogere huurinkomsten Schiphol

Financieel

De inkomsten uit de verhuur van vastgoed zijn voor Schiphol in het eerste halfjaar gestegen met 4,3 procent tot 52,6 miljoen euro.

Het nieuwe gedeelte van het WTC Schiphol Airport is onlangs in gebruikgenomen. De parkeerinkomsten kwamen uit op 32,6 miljoen euro, een toename van 10,6 procent. Dat blijkt uit het halfjaarbericht van de luchthaven. Schiphol heeft de eerste zes maanden van dit jaar geprofiteerd van de opleving in de luchtvaart. Door onder meer het aantrekkend verkeer wist de luchthaven een winst te halen van 76,7 miljoen euro tegenover 68,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 375,8 miljoen euro naar 415,1 miljoen. Dat heeft Schiphol maandag bekendgemaakt. De inkomsten uit havengelden namen 18,1 procent toe tot 246,1 miljoen euro. Schiphol kreeg meer passagiers over de vloer en het aantal vliegtuigbewegingen nam toe. Bovendien waren vertrekkende toestellen gemiddeld zwaarder dan vorig jaar, zodat luchtvaartmaatschappijen hogere havengelden moesten betalen.     

Reageer op dit artikel