nieuws

heijmans versterkt positie in noord-nederland

Financieel

Heijmans Vastgoed heeft de activa en passiva van Bouwfonds Langewold en de grondposities van Grondbank Noord-Nederland overgenomen.

De onderneming is actief in de ontwikkeling, verkoop en realisatie van middelgrote en kleinschalige woningbouwprojecten in de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De acquisitie past in de groeidoelstelling van Heijmans Vastgoed. De projecten van Bouwfonds Langewold versterken de positie in de drie noordelijke provincies. Heijmans Vastgoed is reeds actief binnen verschillende grootschalige projecten als Zuidlanden in Leeuwarden en Meerstad in Groningen. Verder heeft Heijmans in deze regio grondposities, zoals in Heerenveen-West, Assen-Noord en Drachten-Zuid. De grondportefeuille omvat 59 hectaren. De onderneming heeft daarmee een potentieel van ongeveer 1.000 woningen. De overnameprijs bedraagt euro 17,25 miljoen. Het effect op de winst per aandeel Heijmans zal in 2007 positief zijn.Bouwfonds Langewold heeft ruim 35 jaar ervaring in voornamelijk de begeleiding van woningbouw in de koopsector. De huidige directeur, D. Cruiming, blijft betrokken bij de onderneming. Ook zullen vijf medewerkers in dienst komen van Heijmans Vastgoed. Naast nieuwbouw in uitbreidingsgebieden van steden en dorpen heeft Bouwfonds Langewold ervaring opgedaan in appartementencomplexen, renovatieprojecten, seniorenwoningen en (geïntegreerd) wonen voor minder validen. Sinds de oprichting in 1969 realiseerde Bouwfonds Langewold ruim 5.000 woningen. De onderneming is sinds 1980 gehuisvest in Zuidhorn.

Reageer op dit artikel