nieuws

heijmans versterkt financieringsstructuur

Financieel

Bouwconcern Heijmans heeft door het afsluiten van een nieuwe kredietovereenkomst zijn bankfinanciering voor langere tijd zeker gesteld en afgestemd op zijn strategische doelstellingen.

Het gaat om een financiering van 400 miljoen euro, waarvan ongeveer de helft is bestemd voor de aflossing van bestaande rekening-courantverhoudingen en financieringsovereenkomsten met diverse bankinstellingen. Bij de financiering zijn acht banken betrokken. De samenstelling van het bankenconsortium reflecteert de landen, waarin Heijmans actief is en groeiambities heeft. Met de financiering zijn ook de financiële ratio’s aan de internationale accountingstandaarden aangepast en beter afgestemd op de financiële positie van Heijmans. De looptijd van de standby faciliteit bedraagt vijf jaar en kent twee verlengingsopties van een jaar.

Reageer op dit artikel