nieuws

heijmans breidt duitse activiteiten uit

Financieel

Heijmans neemt voor 14,5 miljoen euro het Duitse Oevermann GmbH & Co.

KG gedeeltelijk over. Oevermann is voornamelijk actief op de markt voor wegenbouw. De acquisitie past in de strategie van Heijmans om ongeveer een vijfde van de activiteiten buiten Nederland te realiseren. Duitsland is de grootste Europese bouwmarkt met een jaarlijkse productie van 200 miljard euro. De wegenbouw heeft daarin een aandeel van 13 miljard euro. De Nederlandse markt heeft een jaarlijkse bouwproductie van 50 miljard euro. Oevermann is voornamelijk actief in wegenbouw. De omzetverwachting voor dit jaar is 230 miljoen euro, waarvan ongeveer 70 procent voortkomt uit de wegenbouwactiviteiten. De over te nemen bedrijfsdelen van Oevermann verwachten dit jaar een genormaliseerd operationeel resultaat te realiseren van ongeveer 4,5 miljoen euro. Oevermann blijft onder de eigen naam actief en de huidige directie blijft aan.De definitieve afronding van deze overname wordt begin januari 2007 verwacht. Vanaf dat moment zal Oevermann in de consolidatie worden betrokken. Het effect op de winst per aandeel Heijmans zal naar verwachting in 2007 positief zijn. Heijmans als geheel rekent dit jaar eveneens op een positief bedrijfsresultaat in Duitsland.

Reageer op dit artikel