nieuws

heijmans bereikt hoogste beurskoers ooit

Financieel

Heijmans heeft gistermiddag op de Euronext Amsterdam de hoogste koers ooit bereikt.

Het aandeel noteerde 41,43 euro, een stijging van 2,3 procent in vergelijking met de slotkoers van maandag. De omzet ligt met ruim 470.000 stukken boven het tiendaags gemiddelde van iets meer dan 420.000 stukken.Het Rosmaalse bouwbedrijf ging in september 1993 naar de beurs en werd toen voor omgerekend 3,53 euro verhandeld. Maandag zette Van Lanschot Bankiers het aandeel op de favorietenlijst, in plaats van Fugro. Vorige week verhoogde Van Lanschot het advies voor Heijmans van hold naar buy met een koersdoel van 46 euro. Volgens analist Edwin de Jong van SNS Securities zitten er ‘aardig wat buitenlandse kopers in het aandeel Heijmans’. Goede rapporten over de bouwsector – onder meer in Duitsland – ondersteunen de interesse, aldus de analist.

Reageer op dit artikel