nieuws

Haslemere waarschijnlijk naar GE Real Estate

Financieel

Vastgoedfonds Haslemere komt waarschijnlijk in andere handen.

De grootste groep aandeelhouders, met een gezamenlijk belang van 98 procent, bespreekt de overgang naar GE Real Estate, de onroerendgoeddivisie van het Amerikaanse technologieconcern General Electric. De besprekingen bevinden zich in een ver gevorderd stadium. Dat heeft Haslemere afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Haslemere, het vroegere Rodamco UK, is voor 85 procent in handen van de Israëlisch-Amerikaanse investeerder Brack. Het resterende belang berust bij een andere maatschappij. De portefeuille van Haslemere heeft een waarde van ongeveer 400 miljoen pond (600 miljoen euro) en bestaat voornamelijk uit kantoren in het Londense West End en winkelcentra verspreid over Groot-Brittannnië.Haslemere werkt al samen met GE Real Estate in vijf winkelcentra. GE Real Estate, onderdeel van GE Commercial Finance, is met een vastgoedportefeuille ter waarde van 29 miljard dollar een van de grootste vastgoedondernemingen ter wereld.

Reageer op dit artikel