nieuws

Haslemere boekt hogere nettowinst

Financieel

Het beursgenoteerde vastgoedfonds Haslemere heeft in het eerste kwartaal van 2004 een nettowinst geboekt van slechts 1,7 miljoen pond (2,6 miljoen euro).

De eerste drie maanden van het vorig boekjaar werd nog 0,1 miljoen pond winst gemaakt. De netto huuropbrengsten vielen door vele vastgoedverkopen terug van 11,9 miljoen pond naar 6,7 miljoen pond.Het uiteindelijke herwaarderingsresultaat was negatief en bedroeg 1,8 miljoen pond, 1,5 miljoen pond lager dan in de eerste drie maanden van 2003. De financieringslasten daalden fors, van 9,2 naar 3,7 miljoen euro. Haslemere’s belastingresultaat was positief door vrijgevallen reserveringen en voegde 1,5 miljoen euro toe aan de nettowinst. De beleggingsportefeuille nam sinds december 2003 af in omvang af van 409 naar 389 miljoen pond. De intrinsieke waarde per aandeel steeg met 8 eurocent licht naar 10,29 pond.

Reageer op dit artikel