nieuws

grootste bouwfinanciering in gezondheidszorg

Financieel

De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), de Europese Investeringsbank (EIB) en het Erasmus Medisch Centrum (EMC) hebben gisteren een financieringsarrangement van 860 miljoen euro getekend.

Deze tot nu toe grootste bouwfinanciering en financiering in de gezondheidszorg is bedoeld voor de nieuwbouw, renovatie en instandhouding van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Tijdens dit hele proces gaat de zorg gewoon door. De totale investering bedraagt tussen de 945 miljoen en 965 miljoen euro en zal plaatsvinden tussen nu en 2016. De financiering wordt voor het overgrote gedeelte gefinancierd met vreemd vermogen. Dit is geregeld in een overeenkomst met de BNG (arrangeur) van 860 miljoen euro. Tot 2016 kan het EMC dit bedrag opnemen via een bouwkrediet. Daarnaast heeft het EMC de mogelijkheid om deze faciliteit tot 2016 om te zetten in meerjarige leningen met een maximale looptijd van vijftig jaar. Deze omzetting in langlopende leningen wordt samen (50/50) met de EIB aangeboden.

Reageer op dit artikel