nieuws

groothandelsgebouwen weer op winst

Financieel

Vastgoedbelegger Groothandelsgebouwen heeft in het afgelopen jaar een winst (na belastingen) geboekt van 864.

00 euro. In 2004 leed de onderneming nog een verlies van bijna 8 miljoen euro.Het fonds verhuurt kantoor- en winkelruimte in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam. De belegger wist het verlies terug te dringen door minder geld te besteden aan de renovatie van het pand. De onderneming heeft afgelopen mei een grootscheepse hersteloperatie van drie jaar afgerond.Tijdens de verbouwing is Groothandelsgebouwen flink wat huurders kwijtgeraakt. Eind 2005 bedroeg de bezettingsgraad een kleine 60 procent. In 2002 was nog meer dan 90 procent van het pand verhuurd.Groothandelsgebouwen rekent dit jaar op veel nieuwe huurders en betere huuropbrengsten. De onroerendgoedbelegger waagt zich niet aan een winstprognose en houdt rekening met het voortduren van de moeilijke kantorenmarkt.Verder liet Groothandelsgebouwen weten dat aandeelhouders geen dividend zullen ontvangen over 2005. Het bedrijf wil de beperkte kasmiddelen die het nog heeft, liever gebruiken om nieuwe huurders aan te trekken.

Reageer op dit artikel