nieuws

groothandelsgebouwen schrijft weer zwarte cijfers

Financieel

Groothandelsgebouwen heeft het afgelopen halfjaar een nettowinst geboekt van 2,2 miljoen euro.

In dezelfde periode een jaar eerder schreef de exploitant van het gelijknamige vastgoed in Rotterdam nog een nettoverlies van 1,1 miljoen euro. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die gisteren werden gepubliceerd.De nettowinst was voor een deel te danken aan een hogere taxatiewaarde van het Rotterdamse vastgoed. Het indirecte exploitatieresultaat over de eerste zes maanden bedroeg hierdoor ruim 7 ton. In dezelfde periode een jaar eerder was er sprake van een indirect resultaat van 1,5 miljoen euro. Het directe resultaat, dat wordt verdiend met de verhuur, steeg van 332.000 euro naar 1,5 miljoen euro.De Groothandelsgebouwen waren het afgelopen halfjaar voor bijna drie vijfde bezet. De onderneming verwacht dat de bezettingsgraad in de loop van dit jaar duidelijk zal stijgen. Een concrete prognose voor de winst over dit boekjaar heeft de vastgoedbelegger niet.

Reageer op dit artikel