nieuws

ftse epra/nareit global daalt 5,3 procent

Financieel

De FTSE EPRA/NAREIT Global Real Estate Index is in mei 5,3 procent gedaald.

In die maand moest de wereldwijde aandelenmarkten 5,7 procent inleveren, terwijl obligaties met 2 procent stegen. Alle drie de vastgoedregio’s moesten vorige maand terrein prijsgeven: Europa verloor 3,7 procent, Noord-Amerika daalde 4,2 procent en Azië kreeg zelfs een daling van 7,8 procent voor de kiezen.In Europa hoorden Nederland (-8,4 procent) en Zweden (-9,4 procent) tot de grootste verliezers. Het Verenigd Koninkrijk deed het met een verlies van slechts 2,8 procent relatief goed, terwijl Frankrijk een teruggang noteerde van 6,6 procent.Het best presteerde in Europa in de maand mei de Deense ontwikkelaar Nordicom (+12 procent). Het Zweedse Wilhborgs steeg met 8 procent, gevolgd door het Duitse IVG Immobilien met 7 procent. Europees hekkensluiter was vastgoedonderneming Hufvudstaden (-14 procent).

Reageer op dit artikel