nieuws

forse winststijging ballast nedam

Financieel

Ballast Nedam heeft in het eerste halfjaar een nettowinst behaald van 16 miljoen euro, een stijging van 23 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2005.

De omzet steeg met 2,1 procent naar 584 miljoen euro. De omzet van de divisie Bouw en Ontwikkeling daalde evenwel met 11 procent tot 294 miljoen. De daling is enigszins vertekend door de hoge omzet in 2005, te danken aan de realisatie dat jaar van het nieuwe Ballast Nedam hoofdkantoor in Nieuwegein.Halverwege 2006 zijn 2.000 woningen in aanbouw, waarvan 39 procent in eigen ontwikkeling. Ballast Nedam heeft in het eerste halfjaar zijn grondposities verder uitgebreid, van 550 naar 609 hectare. De ontwikkelingsmogelijkheden op deze locaties zijn met ruim 18 procent toegenomen tot bijna 11.000 woningen en ongeveer 500.000 m2 kantoorruimte en overige commerciële ruimten. Het concern wil nog meer grondposities verwerven. Ook wil de onderneming het ontwikkelingspotentieel uitbreiden, eventueel door een of meer projectontwikkelaars over te nemen.De orderportefeuille van de divisie Bouw en Ontwikkeling staat halverwege 2006 op 555 miljoen euro (ultimo 2005: 503 miljoen). Dat is exclusief vier recent verworven ontwikkelingsprojecten in respectievelijk Veldhoven (110 woningen voor 41 miljoen euro), Vleuten / Maarssen (153 woningen voor 36 miljoen), Den Haag (272 woningen voor 33 miljoen) en Zoetermeer (132 woningen voor 18 miljoen). Ook een aantal grote gecontracteerde (her-)ontwikkelingsprojecten zijn nog niet in de portefeuille opgenomen. Het gaat onder meer om de projecten Almere Poort, Spoorzone Delft, woningbouwproject Spijkenisse, stedelijke herstructurering Laakhaven Den Haag en Tongelre (Eindhoven). Deze worden de komende jaren gefaseerd in de orderportefeuille opgenomen.

Reageer op dit artikel