nieuws

flinke omzetstijging macintosh retail

Financieel

Macintosh Retail Group heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gemaakt van 469,9 miljoen euro, een stijging van 22,4 procent.

De groep is onder meer eigenaar van Halfords, BelCompany, Kwantum, Piet Klerkx en Dolcis. De omzetstijging is mede het gevolg van de acquisitie van Scapino dit jaar. Ook de opening van 45 nieuwe winkels van BelCompany droegen bij aan het betere resultaat. Analisten gingen echter uit van een omzet van 477,1 euro. Na bekendmaking van het resultaat sloot het aandeel op Euronext Amsterdam daarom tot 6,3 procent lager. Macintosh herhaalde echter de verwachting dat de nettowinst in het eerste halfjaar van 2006, inclusief Scapino, meer dan 50 procent hoger zal liggen dan in de eerste helft van 2005. De nettowinst bedroeg toen 9,7 miljoen euro. Over de ontwikkeling in de rest van het jaar wil het detailhandelsbedrijf zich voorlopig niet uitlaten. De definitieve halfjaarcijfers worden eind augustus gepubliceerd.

Reageer op dit artikel