nieuws

‘europese fondsen geven 10 procent rendement ‘

Financieel

De Europese vastgoedfondsen hebben de komende twaalf maanden ruimte voor een koersstijging van gemiddeld 6 procent.

Inclusief een gemiddeld dividendrendement van 4 procent komt de ‘total return’ van deze fondsen uit op 10 procent.Dat schrijven de vastgoedanalisten van de Amsterdamse zakenbank Kempen & Co in hun onlangs verschenen European Market Update onder de titel Back to fair value! Door de volatiliteit op de kapitaalmarkten en de oplopende rente zullen de fondsen voorlopig onderhevig blijven aan behoorlijke koersschommelingen. Een aantal fondsen is door de koersval van de afgelopen maanden weer aantrekkelijk geprijst. Favoriet zijn Wereldhave, Beni Stabili, Citycon, Deutsche Wohnen, Klepierre, Kaufman & Broad, Pirelli Real Estate, Risanamento, Silic, Unibail en Urbis. Fondsen die beleggers beter kunnen mijden zijn onder meer CA Immobilien, Cofinimmo, Deutsche Euroshop en Swiss Prime Site.De grote vraag voor de komende maanden is volgens Kempen welke uitwerking de stijgende rente en de behoefte aan minder risicovolle beleggingen zullen hebben op de zogenoemde yield compression, de dalende aanvangsrendementen in de directe vastgoedmarkt. Slecht nieuws op dat front zal een nieuwe correctie uitlokken.

Reageer op dit artikel