nieuws

Eurocommercial Properties boekt winstgroei van 11,8 procent

Financieel

Het nettoresultaat van het vastgoedfonds Eurocommercial Properties is gedurende het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen met 14,2 procent tot 33,8 miljoen.

Vergeleken met dezelfde periode in 2002 steeg de winst per certificaat met 11,8 procent tot 1,14 euro. Deze winststijging werd behaald ondanks dat alle bedrijfskosten thans conform de nieuwe boekhoudregels ten laste van het resultaat zijn gebracht. Voorheen werd 30 procent van de bedrijfskosten ten laste van de herwaarderingsreserve gebracht. Het resultaat over de eerste negen maanden daalde dientengevolge met 1,2 miljoen euro. De reserves stegen met hetzelfde bedrag.De intrinsieke waarde voor winstbestemming is in vergelijking met 31 december 2003 met 1,5 procent toegenomen tot 22,15 euro per certificaat, voornamelijk door de in de periode behaalde nettowinst. Op 31 december 2003 bedroeg de intrinsieke waarde 21,82 euro per certificaat. Het eigen vermogen groeide met 2,6 procent tot 677 miljoen euro sinds 31 december 2003. De markt voor eersteklas Europees winkelvastgoed blijft volgens de vastgoedonderneming bijzonder krachtig met zeer stabiele rendementen. Winkelhuren in Frankrijk, Italië en Zweden houden ten minste gelijke tred met inflatie, maar voor kantoren blijft vooral in Nederland de verhuurmarkt zwak.    

Reageer op dit artikel