nieuws

Eurocommercial boekt hoger beleggingsresultaat

Financieel

Het direct beleggingsresultaat van het aan Euronext Amsterdam genoteerde vastgoedfonds Eurocommercial Properties is gedurende het eerste kwartaal van het boekjaar 2004/2005 met 11 procent toegenomen tot 11,7 miljoen euro.

In de overeenkomstige periode vorig jaar was dat 10,5 miljoen euro. Het direct beleggingsresultaat per certificaat steeg met 5,6 procent tot 0,38 euro. De intrinsieke waarde voor winstbestemming is met 1,8 procent toegenomen tot 23,57 euro per certificaat, voornamelijk door de in de periode behaalde nettovastgoedopbrengsten. Op 30 juni 2004 bedroeg de intrinsieke waarde 23,16 euro per certificaat.De zeer krachtige vraag naar winkelcentra in Frankrijk, Italië en Zweden (88 procent van de portefeuille van de vennootschap) houdt volgens het bedrijf aan, terwijl er zeer weinig aanbod is. ‘De vooruitzichten op huurgroei blijven goed en in lijn met de over het algemeen redelijke verwachtingen omtrent winkelomzetten.’ De waarde van de portefeuille bleef met 1,3 miljard euro nagenoeg gelijk.     

Reageer op dit artikel