nieuws

equity one trekt rechtszaak tegen dim in

Financieel

De Amerikaanse vastgoedbelegger Equity One trekt het enquêteverzoek tegen Dim Vastgoed in bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam.

Niet duidelijk is waarom Equity One van het enquêteverzoek, dat donderdag zou worden behandeld, afziet. ‘Equity One heeft dit besluit tot intrekking genomen naar eigen inzicht en op eigen initiatief’, zo meldde Dim Vastgoed. Equity One, dat al geruime tijd probeert om de Nederlandse vastgoedbelegger in Amerikaanse panden over te nemen, stapte begin deze maand voor de tweede keer naar de rechter met het verzoek een onderzoek in te stellen naar wanbeleid bij Dim Vastgoed. In het verlengde daarvan wilde Equity One een derde commissaris laten benoemen bij zijn overnameprooi. Het is de Amerikanen vooral te doen om het managementcontract van de bestuurders van Dim Vastgoed. Die voorziet volgens Equity One in een te hoge afkoopsom in geval van een overname. De bieders zien het managementcontract als een obstakel bij hun overnamepoging. Dim Vastgoed had al aangegeven de afspraken met de ingehuurde bestuurders te versoberen. De Amerikanen namen hier geen genoegen mee en besloten een enquêteverzoek in te dienen. Daar wordt nu vanaf gezien. ‘Wij denken dat dit een verstandig besluit is. Hoewel wij alle vertrouwen hadden in een goede afloop, doet een dreiging met rechtzaken welke discussie dan ook geen goed’, aldus Ellard Blaauboer, voorzitter van de raad van commissarissen van Dim Vastgoed. ‘Nu de procedure door Equity One is ingetrokken ontstaat er ruimte voor een gesprek. Of dat tot afspraken kan leiden zal nog moeten blijken’, aldus de toezichthouder. Volgens de meest recente cijfers bezit Equity One 45 procent van de aandelen van Dim Vastgoed. Deze week werd duidelijk dat Delta Lloyd, onderdeel van de Engelse verzekeraar Aviva, zijn belang van 10 procent in Dim heeft afgebouwd. Het grootste deel zou zijn terechtgekomen bij Equity One.

Reageer op dit artikel