nieuws

equal real estate sluit joint venture met first capital

Financieel

Equal Real Estate met kantoren in Amsterdam en Frankfurt heeft met First Capital Asset Managers een overeenkomst gesloten tot het structureren van vastgoedfondsen.

In totaal wordt voor ongeveer 250 miljoen euro geïnvesteerd in Duits en Nederlands vastgoed. Zwaartepunt zal komen te liggen op de Duitse vastgoed retail en woning markt. De totale investering zal worden verdeeld over ongeveer vijf verschillende fondsen. Equal draagt zorg voor de structurering alsmede de aankoop en financiering van de objecten. First Capital zal de participaties plaatsen bij zijn cliëntenkring.Equal Real Estate GmbH kreeg in februari van dit jaar van de Duitse toezichthouder BaFin toestemming het vastgoedfonds Equal Retail ImmoFund I in de markt te zetten. Het fonds investeert in vijf voedselgerelateerde winkelbeleggingen in Duitsland. Het investeringsvolume bedraagt 16 miljoen euro met een verwachte gemiddelde return on investment (ROI) van bijna 8 procent. Equal Real Estate richt op dit moment ook Equal Retail ImmoFund II op. Dit fonds zal eenzelfde structuur krijgen als het eerste fonds met een investeringsvolume van 25 miljoen euro. Equal Real Estate bereidt ook een aantal residentiële fondsen in Duitsland voor.De Equal Group is een Nederlandse onderneming, actief in Duitsland. Arjan van der Kooij treedt op als CEO, Willem de Vries is CIO en Hans J. Klaver CFO. De Equal Group is nauw gelieerd aan de private Nederlandse vastgoedinvesteringsgroep Tresforte.

Reageer op dit artikel