nieuws

Emba maakt weer winst

Financieel

Vastgoedbedrijf Emba heeft over het eerste halfjaar van 2004 een resultaat geboekt van 632.

00 euro. In de overeenkomstige periode vorig jaar was dat een verlies van 86.000 euro. Dat meldt de website van de Rabobank. Het totale inkomen steeg met 5,9 procent tot 10,6 miljoen euro, waarbij de inkomsten uit bancaire activiteiten met 48 procent stegen. De baten uit de onroerendgoedactiviteiten namen licht af met 4,4 procent. Voor het tweede halfjaar 2004 is Emba gematigd positief. De reden hiervoor zijn de stabiele inkomsten uit de onroerendgoedsector, terwijl het resultaat dat in de eerste zes maanden werd behaald met de bancaire activiteiten in het tweede halfjaar deels verloren kan gaan doordat de marktomstandigheden nauwelijks mogelijkheden bieden tot een verdere bijdrage aan het resultaat. Desalniettemin verwacht het bedrijf dat 2004 als geheel met een positief resultaat kan worden afgesloten. Het bedrijf investeert hoofdzakelijk in Frankrijk met enkele additionele investeringen in Nederland (ongeveer 10 procent). De onderneming is gevestigd in Den Haag, Parijs, New York en Luxemburg.     

Reageer op dit artikel