nieuws

eai schrijft obligatielening uit

Financieel

Euro American Investors (EAI) heeft een obligatielening uitgeschreven ter hoogte van 5,25 miljoen euro.

De opbrengst wordt gebruikt voor de financiering van de aanleg van de eerste Arnold Palmer Signature Golfcourse in Frankrijk. De 18-holes golfbaan komt te liggen bij het dorp Crécy la Chapelle ten oosten van Parijs. De nieuwe baan zal naar verwachting in het voorjaar van 2008 in gebruik worden genomen. Particuliere investeerders kunnen vanaf 50.000 euro deelnemen in de obligatielening, die wordt uitgezet tegen een lineaire couponrente van 12 procent met een maximale looptijd van 36 maanden, betaalbaar gelijktijdig met de aflossing van de obligatielening. De aanleg van de Arnold Palmer Signature Golfcourse vervangt de bestaande 18-holes golfbaan van Domaine de la Brie, even buiten Crécy la Chapelle. Op het vrijkomende terrein zal een omvangrijke ontwikkeling worden gerealiseerd die onder meer de bouw omvat van een hotel, een congrescentrum en vakantiewoningen. De nieuwe 18-holes golfbaan, ontworpen door Palmer Course Design Company van topgolfer Arnold Palmer, komt op een terrein van 55 hectare te liggen bij Domaine de la Brie. Dit complex met een hotel met ongeveer dertig appartementen, een restaurant, golfbaan en drivingrange zit al enige jaren in portefeuille van Euro American Investors. De Haagse vastgoedonderneming heeft voor het geheel het Masterplan Domaine de la Brie ontwikkeld.Dit voorziet in de bouw van een hotel, een conferentiecentrum en spa- en wellness- faciliteiten. De bestaande bebouwing wordt gemoderniseerd. De ontwikkeling, inclusief de bouw van vakantievilla’s, is geprojecteerd op de huidige golfbaan. In een later stadium zal hier nog een extra 9-holes golfbaan worden aangelegd, overigens los van de nieuwe Signature Golfcourse.

Reageer op dit artikel