nieuws

eai plaatst eigen vermogen in vs

Financieel

Euro American Investors Group in Den Haag zal nog dit jaar in de Verenigde Staten een begin maken met het werven van eigen vermogen.

Dit zal worden aangewend voor de financiering van Amerikaanse beleggingsprojecten. Na Nederland en Duitsland zijn de VS het derde gebied waar actief eigen vermogen zal worden geworven. Volgens directeur Herman Bessem past deze ontwikkeling in de internationalisering van Euro American Investors. Al in een interview met Vastgoedmarkt, in december vorig jaar, zei Bessem, dat het verwerven van eigen vermogen bij Amerikaanse beleggers een optie was, die serieus werd bestudeerd.Euro American Investors belegt al meer dan 25 jaar in vastgoedprojecten in de Verenigde Staten. Deze investeringen worden mogelijk gemaakt dankzij de participatie van Nederlandse beleggers. Enkele jaren geleden is Euro American Investors ook begonnen met de plaatsing van beleggingskapitaal onder Duitse beleggers. Inmiddels heeft Euro American Investors een kleine tachtig projecten geïnitieerd met een geïnvesteerd vermogen van in totaal meer dan een miljard. Het aanbieden van vastgoedbeleggingen in de Verenigde Staten zal geheel losstaan van de activiteiten in Nederland en Duitsland, aldus algemeen directeur Bessem: ‘De Nederlandse en Duitse beleggers zullen van onze activiteiten op de Amerikaanse kapitaalmarkt in feite niets merken. Het bijeenbrengen van private equity in de VS wordt geheel begeleid door ons eigen kantoor in Tampa.’Het kantoor in Tampa, Florida richtte zich tot nog toe op de acquisitie en het assetmanagement van de Amerikaanse beleggingsprojecten. Uiteraard blijven deze taken de volle aandacht krijgen van het team. Er is nu een aparte afdeling die zich gaat concentreren op het plaatsen van eigen vermogen in de VS.

Reageer op dit artikel