nieuws

duits woningfonds bouwfonds ruim overtekend

Financieel

De inschrijving voor het derde Duitse vastgoedfonds van Bouwfonds Asset Management is vroegtijdig gesloten.

De belangstelling bleek volgens de fondsaanbieder ?overweldigend’, zodat de inschrijving ruimschoots is overtekend. Het fonds belegt in Duitse huurappartementen en verwacht een gemiddeld jaarlijks totaalrendement van 9,7 procent te behalen. Bouwfonds Germany Residential Fund III CV belegt in 528 bestaande appartementen gelegen in de Duitse steden Troisdorf, Fürth, Forchheim, Bamberg en Hannover-Garbsen. Daarnaast bestaat de portefeuille voor 16 procent uit winkels die zich onder de appartementen bevinden. De vastgoedobjecten zijn bestemd voor verhuur en worden aan het eind van de looptijd van het fonds verkocht. Het fonds heeft een goed gespreide portefeuille gecombineerd met een relatief laag risico. De verwachte looptijd van het fonds bedraagt minimaal tien jaar. In totaal waren 748 participaties van 15.000 euro (exclusief 3 procent emissiekosten) voor beleggers beschikbaar.De Duitse woningmarkt is volgens Bouwfonds ?een interessante vastgoedbeleggingsmarkt’ in Europa. ?Enerzijds staan de prijzen op een historisch laag niveau. Anderzijds zal de vraag naar Duitse woningen in de toekomst naar verwachting verder toenemen. De beperkte risico’s van de Duitse woningmarkt gecombineerd met de kans op stijging van de prijzen bij een versnelling van de economische groei, maken deze belegging aantrekkelijk’, aldus de onderneming. Bouwfonds Germany Residential Fund III CV is een initiatief van Bouwfonds Asset Management. Bank Insinger de Beaufort is mede-initiatiefnemer.

Reageer op dit artikel