nieuws

De Kroes verkoopt belang aan VHS

Financieel

Het beursgenoteerde vastgoedfonds VHS heeft een pakket aandelen gekocht van vastgoedhandelaar Eddy de Kroes.

Het belang van bijna 10 procent heeft een waarde van 17,5 miljoen euro. VHS kocht de stukken voor 17,50 euro, een kwartje onder de slotkoers van dinsdag en een halve euro onder slotkoers van woensdag. De aandelenhandel van De Kroes wordt sinds vorig jaar onderzocht door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ook de rol van directeur en grootaandeelhouder Ed Maas en van huisbankier Staalbankiers wordt onderzocht. Twee medewerkers van de bank zijn inmiddels ontslagen. Na de inkoop door VHS is nog een belang van minder dan 10 procent van alle uitstaande aandelen VHS vrij verhandelbaar. Maas vindt het ‘logisch’ dat VHS het pakket zelf overneemt. ‘Een pakket aandelen van deze omvang is natuurlijk van strategische waarde’, aldus Maas in een persbericht.

Reageer op dit artikel