nieuws

cv akronned viii geplaatst

Financieel

Akron Vastgoed Nederland heeft met succes de vastgoed-CV AkronNed VIII geplaatst.

Het fonds met een waarde van 16 miljoen euro en een commanditair vermogen van 5 miljoen euro, verdeeld over 25 participaties van 200.000 euro, was binnen tien dagen overtekend. Directeuren Jeroen van Valen en Gerben Vreugdenhil lanceren hiermee het eerste nieuwe vastgoedfonds sinds enige jaren. In de zomer van 2006 staat de lancering van vastgoedfonds AkronNed IX gepland.Op 8 maart nam Vastgoed CV AkronNed VIII het nieuwe hoogwaardige kantoorgebouw af, dat is gelegen op een zichtlocatie in Groningen met Gasunie Trade & Supply als huurder. Namens koper trad op Molenbeek & Partners uit Utrecht. DTZ Zadelhoff verkocht het gebouw in opdracht van Visser Investment. Als financier treedt op FGH Bank uit Utrecht. Het fonds heeft een geprognosticeerd gemiddeld totaal rendement (enkelvoudig) van 13,0 procent en heeft een verwachte IRR van 11,3 procent.Inmiddels zijn de voorbereidingen begonnen voor Vastgoedfonds AkronNed IX. Dit nieuwe fonds zal in de zomer van 2006 worden gelanceerd. Voorts oriënteert Akron Vastgoed Nederland zich momenteel op de Oost-Europese markt. In stabiele landen met groeiende economieën als Polen, Tsjechië en Hongarije worden interessante beleggingsmogelijkheden onderzocht om de Nederlandse belegger Europese spreiding aan te bieden, alsmede een aantrekkelijk rendement.Akron Vastgoed Nederland is een volle dochter van de Akron Group. Deze pan-Europese vastgoed investerings- en assetmanagementonderneming heeft vastgoedbeleggingen in Nederland, Duitsland, Hongarije, Polen en Oostenrijk. De waarde bedraagt inmiddels ruim 650 miljoen euro, waarvan 350 miljoen euro in Nederland. In 2005 verwierf zij voor haar klanten onder meer het prestigieuze Magna Plaza in Amsterdam.

Reageer op dit artikel