nieuws

crownstone naar amsterdamse beurs

Financieel

Het Britse vastgoedbedrijf Crownstone krijgt een beursnotering op Euronext Amsterdam.

Dat liet de onderneming weten. De beursgang vindt naar verwachting volgende maand plaats. Crownstone weet nog niet hoeveel aandelen het wil verkopen en hoe duur die waardepapieren worden. Het bedrijf wil eerst kijken hoe groot de vraag naar de aandelen is. Crownstone wil de opbrengst van de beursgang gebruiken voor de overname van 22 kantoorpanden in landen als Frankrijk, Duitsland, Italië, Finland en Nederland. Die transactie kost Crownstone 1,28 miljard euro, aldus het bedrijf.Crownstone European Properties Limited, zoals dit closed-end vastgoedfonds voluit heet, is onlangs opgericht en staat geregistreerd in belastingparadijs Guernsey, een van de Britse Kanaaleilanden. Het bedrijf is van plan de Britse assetmanager Cambridge Place Investment Management LLP aan te stellen als fondsbeheerder. De beursgang wordt geleid door Morgan Stanley & Co International Limited in Londen. Bookrunners, naast Morgan Stanley, zijn Goldman Sachs International, Citigroup Global Markets Limited and Deutsche Bank.

Reageer op dit artikel