nieuws

crownstone blaast beursgang af

Financieel

Crownstone European Properties ziet af van een notering op de beurs in Amsterdam.

Dat liet het investeringsbedrijf dat zich richt op Europees commercieel vastgoed en vastgoedleningen gisteren weten. Als reden voor het afblazen van de beursgang noemde Crownstone ‘de huidige marktomstandigheden’, zonder daar verder op in te gaan. Crownstone maakte eind mei bekend een beursnotering te willen op Euronext Amsterdam. Daarmee wilde de onderneming 450 miljoen euro ophalen via de uitgifte van 45 miljoen aandelen van 10 euro per stuk. Crownstone wilde de opbrengst gebruiken voor de overname van 22 kantorenpanden in Frankrijk, Duitsland, Italië, Finland en Nederland. Behalve de beursgang zou Crownstone geld willen vergaren via een banklening. Nu de beursgang van de baan is, gaat Crownstone op zoek naar ‘alternatieve private financiering’, aldus het bedrijf.

Reageer op dit artikel