nieuws

Consortium rond IEF Capital biedt op Westersuyker

Financieel

Een consortium onder leiding van IEF Capital heeft een officieel bod van 115 miljoen euro uitgebracht op alle aandelen van het beursgenoteerde vastgoedfonds Westersuyker.

Voor elk aandeel van nominaal 0,50 euro wordt een prijs van 51 euro geboden. De biedprijs is conform de berichten die hierover eerder naar buiten zijn gebracht. Het bestuur en de leden van de raad van commissarissen van Westersuyker ondersteunen het bod, zo werd gisteren in een gezamenlijk persbericht gemeld. De biedprijs per aandeel vertegenwoordigt een premie van 34,6 procent ten opzichte van de door Westersuyker gerapporteerde intrinsieke waarde per aandeel op 30 juni 2004. De aanmeldingstermijn voor de aandelen begint vandaag en eindigt, afgezien van een eventuele verlenging, op 16 december 2004 om 15.00 uur. Het bod wordt gestand gedaan als ten minste 95 procent van de aandelen wordt aangeboden. De bieders weten zich al gesteund door een groep grootaandeelhouders, die goed is voor 90,66 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. Het gaat daarbij onder meer om Reggeborgh Vastgoed Beleggingen en Reggeborgh Invest, die samen eigenaar zijn van bijna 60 procent van de aandelen, en om Goedland, Stichting Pensioenfonds Stork, Nexis (mevrouw N. Brink-Vleeschdrager) en Breedinvest. Het consortium van de bieders bestaat buiten IEF Capital uit Stichting Pensioenfonds voor de Gezondheid, Geestelijke en Maatschappelijke Belangen (PGGM), Gamma, Beryllus en Van der Vorm Vastgoed.    

Reageer op dit artikel