nieuws

Consortium koopt vastgoedbelegger Westersuyker

Financieel

Vastgoedbelegger Westersuyker verwacht voor het einde van dit jaar in handen te komen van een consortium rondom investeringsmaatschappij IEF.

Dat hebben Westersuyker en IEF (Inflation Exchange Fund Capital) vrijdag gezegd. De overname waardeert het vastgoedfonds op meer dan 110 miljoen euro.Op dit moment is bijna 60 procent van Westersuyker in handen van Reggeborgh, het investeringsvehikel van de bouwfamilie Wessels. Reggeborgh heeft volgens Westersuyker onder voorwaarden toegezegd zijn aandelen tegen 51 euro per stuk te verkopen aan het IEF-consortium.De rest van de aandelen moet in handen komen van het consortium door een openbaar bod van eveneens 51 euro per aandeel. IEF wordt ‘gesteund’ door vastgoedfonds Bouwfonds en pensioenfonds PGGM. Het consortium rond IEF onderzoekt op dit moment de boeken van Westersuyker.Westersuyker was voorheen een houdstermaatschappij van aandelen van het suikerconcern CSM. Reggeborgh kocht het beursfonds in 1998 en vormde het om tot een fonds dat belegde in vastgoed. Op dit moment heeft het fonds een portefeuille van ongeveer 280 miljoen euro, verdeeld over twintig panden.Vorig jaar kocht de familie Wessels via Reggeborgh bouwbedrijf VolkerWessels van de beurs. In april deed de FIOD een inval bij Reggeborgh en VolkerWessels in verband met verboden handel met voorkennis. In 2000 was Reggeborgh betrokken bij de tumultueuze beursgang van internetprovider World Online.     

Reageer op dit artikel