nieuws

CGS introduceert vastgoedfonds voor Oost-Europa

Financieel

De Duitse vastgoedonderneming Commerz Grundbesitz Spezialfondsgesellschaft (CGS) introduceert in de zomer Euro Property 1, een speciaal vastgoedfonds gericht op Oost-Europa.

Dat meldt de website Holland-real-estate.com. Het nieuwe fonds zal zo’n 550 miljoen euro investeren in ten minste vijftien verschillende projecten. CGS streeft per project naar een aandeel van maximaal 45 procent van externe partijen. Het leeuwendeel van de beleggingen (85 procent) zal worden gedaan in de nieuwe EU-lidstaten. Kantoren zullen 50 tot 70 procent van de beleggingsportefeuille uitmaken, winkels 20 tot 40 procent. Het nieuwe fonds is gericht op institutionele beleggers en kent een minimum inleg van 10 miljoen euro. Het fonds belooft een rendement van 6 procent of meer.    

Reageer op dit artikel