nieuws

center parcs investeert fors

Financieel

Center Parcs gaat de komende twee jaar fors investeren.

De verhuurder van vakantiehuisjes bouwt in Frankrijk aan twee nieuwe parken. In Brabant en Zeeland wordt 24 miljoen euro gestoken in het opknappen van twee vakantieparken. Center Parcs zet daarbij in op ruimere accommodaties, bedoeld voor bijvoorbeeld familiereünies. Dit heeft de onderneming, tegenwoordig in Franse handen, aangekondigd. Alleen al met de bouw van de nieuwe parken is bijna een half miljard euro gemoeid. Door de uitbreiding komt het totale aantal parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk op achttien. Center Parcs investeert vooral in Frankrijk omdat de markt daar nog vrij onontgonnen is, zei bestuursvoorzitter Christophe Jeannest op een bijeenkomst in Amsterdam. In Nederland moest Center Parcs de afgelopen jaren reorganiseren. De onderneming had het hier zwaar door de opkomst van goedkope vliegvakanties naar landen als Turkije en Egypte. Inmiddels is een ommekeer bewerkstelligd, aldus commercieel directeur Paul Sies. In het boekjaar 2005/2006 groeide de omzet volgens hem weer, na dalingen van 5 tot 8 procent in de voorgaande boekjaren.

Reageer op dit artikel