nieuws

Calculerende particuliere vastgoedbelegger behaalt hoger rendement

Financieel

Particuliere vastgoedbeleggers die bij aankoop handelen op grond van zorgvuldige analyses, rapporteren significant hogere rendementen dan beleggers die dat nalaten.

Wie zich bij de financiële berekeningen beperkt tot het hanteren van het bruto aanvangsrendement en de kapitalisatiefactor, realiseert duidelijk lagere resultaten dan de beleggers die uitgebreidere calculaties maken. Dit zijn enkele van de conclusies van het rapport ‘Analyse loont!’, een gezamenlijk onderzoek van bedrijfsmakelaar DTZ Zadelhoff en Universiteit Nyenrode naar de gewoontes, gedragingen en beslissingsmotieven van de Nederlandse particuliere belegger. De resultaten va het rapport zijn gebaseerd op 65 mondelinge interviews, afgelopen zomer gehouden met zowel grote als kleinere particuliere vastgoedbeleggers. Een andere conclusie uit het rapport is, dat particuliere beleggers vooral succesvol zijn in hun woonomgeving. Beleggers die panden aanhouden verder dan 40 kilometer buiten de eigen regio, blijken lagere rendementen te behalen dan zij die dicht bij huis beleggen. Overigens zijn de particuliere beleggers, die in veel opzichten zeer van elkaar verschillen, in het algemeen positief over hun portefeuilles.In december komt Vastgoedmarkt op dit rapport terug.     

Reageer op dit artikel