nieuws

Bouwpoot TBI noteert lichte winstdaling

Financieel

De winst van het Rotterdamse bouw- en techniekbedrijf TBI is vorig jaar met een fractie gestegen.

Het concern noemt het resultaat ‘bevredigend’, gezien de slechte economische omstandigheden vorig jaar. Net als de winst wist TBI ook de omzet fractioneel te vergroten, schrijft Cobouw. De bedrijfsopbrengsten stegen van 1,732 miljoen euro naar 1,735 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daarentegen daalde met 2,7 procent naar 53,9 miljoen vorig jaar. Die daling is het gevolg van het afstoten van leverancier van straatmeubilair Velopa. De bouwdivisie van TBI boekte over 2003 een omzet van 977 miljoen euro, een stijging van 43 miljoen. Het bedrijfsresultaat liep terug van 31,5 miljoen tot 29,7 miljoen euro. De techniekpoot zag het resultaat juist stijgen en de omzet dalen. Bij TBI werken momenteel ruim tienduizend mensen. Qua omzet behoort TBI momenteel tot de vijf grootste bouwers van Nederland. Om zich nog duidelijker te profileren geeft het concern de scheiding tussen de techniek- en bouwpoot verder vorm. De bouwbedrijven krijgen in de loop van dit jaar allemaal de toevoeging TBI Bouw. Eerder werd al een gezamenlijke huisstijl ingevoerd voor alle dochters. TBI kwam vorige maand negatief in het nieuws door de onthulling van een schaduwboekhouding van dochterbedrijf Baas Installatietechniek.

Reageer op dit artikel